Sprakforsvaret
   

Brev till Opticom

När jag besökte biblioteket, som ligger i den universitetsfilialbyggnad jag arbetar i, för 15 min sedan så stannade jag bredvid ingången för att slötitta på anslagstavlan som finns upställd där. Jag fastnade på en annons där medarbetare sökes riktad till norsktalande med rubriken "Snakker du norsk?" Resten av annonsen var skriven helt på engelska, och när jag tittade efter så såg jag att företaget, Opticom, var svenskt (eller i alla fall en svensk avdelning av ett internationellt företag) och att det var en viss Anette Eng - mest troligt en svensktalande person - som hade undertecknat.

Varför i #&%@!$&£ skrev hon inte annonsen på svenska? Norsktalande som är tänkta att arbeta för svenska Opticom - det är inte lågutbildade de söker - borde rimligen kunna svenska, så varför skrev människan då på engelska och inte svenska? Och inte nog med det, er hemsida - http://www.opticom.se/ är helt engelskspråkig. Jag lyckas inte hitta någon som helst svenskspråkig information. Ni  skryter med: "Our more than 124 employees are all equipped with university degrees and speak over 45 different languages fluently."

Tydligen anser ni  inte att svenska är ett tillräckligt värdefullt språk för att ens ha ens den minsta gnutta information på på er hemsida. Skandal.

Mvh,

Jens Persson

7/4 2006

Tillbaka till Brevarkivet