Sprakforsvaret
   

Svar från Children´s Museum

Hej!

Ja varför heter det Children´s Museum för? Det kan man undra och det är nog den vanligaste synpunkten vi får på våran verksamhet. Om man söker på ”childrens museum” på Google så får man 700 000 träffar.

Det finns över 500 Children´s Museum ute i Världen, de flesta i USA, där det började för över hundra år sedan. Ett Childrens museum är en Non Profit Organization. D.v.s det drivs utan vinstsyfte och det får inte vara Religiöst eller Politiskt bunden.

Ett Children´s Museum ska också vara ”Hands On” D.v.s att barnen ska vara aktiva och Lära genom Lek. M.a.o så som barn har lärt i alla tider. Hur lär sig ett barn snabbast att cykla ? att läsa om det i en lärobok eller ta en cykel och prova sig fram…

Vi har behållit ursprungsnamnet på vår idé för att många människor som varit i Engelsktalande länder är införstådda med vad det är för verksamhet vi bedriver. Tänk på, när Du besöker vårt Children´s Museum, att allt Du ser och barnen leker med är uppbyggt av människor som inte får plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Det är en av våra grundtankar, vi bygger endast med grejer vi fått, och vi gör allt själva. (förutom El och VVS)

Välkommen på ett besök!!!

Med vänlig hälsning

Christer Ramberg

Juli 2005

Tillbaka till Brevarkivet