Sprakforsvaret
   

Svar till Hillo Nordström om “Love Bach”

Hej Hillo!
 
Tack för ditt vänliga mejl till oss med frågan om Love Bach och tack för att vi får förnyat förtroende och får dig tillbaka som abonnent.
 
Vår fantastiska Bachfestival som vi just nu repar inför var först tänkt att bara innehålla verk av JS Bach. Vi visste på ett tidigt stadium att vi ville marknadsföra vår Bach-helg lite extra och att vi ville göra en kampanj. Vi konstaterade att den förväntade publiken till stor del bestod av trogna konsertbesökare och människor som är speciellt förtjusta i Bachs musik och satt i vår kreativa verkstad och funderade på namn för festivalen och hur kampanjen skulle se ut. Vi hittade raskt Bara Bach och var mycket nöjda. Ända tills vi fick veta att våra kollegor på programavdelningen lagt in verk av både Vivaldi och Pärt i programmet och vi förstod att vi måste ta en ny tankevända kring namnet.


Det alternativ som vi , kören och marknadsavd, till slut fastnade för var Love Bach. Vi valde just detta för att namnet är kort, pregnant och positivt och förhoppningsvis skapar en nyfikenhet på vår festival och vi har fått många positiva reaktioner på namnet.


Har dock förståelse för din invändning då jag ofta irriterar mig på den ökande användningen av svengelskan i alla möjliga och omöjliga sammanhang, men nu har jag själv gått rakt i ”fällan”!
 
Jag hoppas att vi ses i Bachvimlet i helgen!
 
Bästa hälsningar
Karin
 
Karin Adolfsson
Försäljningschef
Berwaldhallen

31/1 2013