Sprakforsvaret
   

Brevväxling med Brutal Brewing

From: harald henrysson
Sent: den 12 mars 2013 5:21
To: 'Info Brutalbrewing'; 'Lars Fredriksson'
Subject: RE: Rekord i töntighet.


Hej och tack för snabbt svar, trots att innehållet är högst förbryllande. Jag förstår naturligtvis att om man vill sälja produkter internationellt, är det naturligt med information på engelska:  ”För våra internationella partners/intressenter  är det www.brutalbrewing.com som gäller”. Det märkliga är bara att av de 21 produkter som presenteras där, om jag räknat rätt – alla med engelska namn, som du påpekar – finns det bara för två någon information om att man kan få tag i dem på andra ställen än på Systembolaget och barer i Sverige (om inte de ”37 pubs and restaurants” där man kan dricka Beervana är spridda över hela världen, det framgår inte). Alltså utgick jag från att Systembolaget måste exportera de produkter som er hemsida främjar för internationella partners/intressenter, men när jag gick till deras engelska hemsida, kunde jag inte hitta någon uppgift om hur man beställer från utlandet. Rätta mig gärna, om jag har fel!

Därför misstänker jag att tills vidare den helt övervägande delen, eller åtminstone en mycket stor del, av dessa ölsorter måste drickas i Sverige. Men du menar alltså att ni ändå inte har resurser att ”spegla” era engelska texter på det egna språket? I så fall föreslår jag en omprioritering av resurser! De beskrivningar av produkterna även på svenska som du hänvisade till, är mycket mer summariska.

Beklagar, jag känner mig förolämpad av de producenter som har en liknande attityd och kommer att fortsätta undvika Spendrups produkter.

Bästa hälsningar
Harald Henrysson


From: Info Brutalbrewing [mailto:info@Brutalbrewing.com]
Sent: den 12 mars 2013 5:59
To: Lars Fredriksson
Cc: harald henrysson
Subject: SV: Rekord i töntighet.

Hej på er,

Jag ser att ni har en kommunikation så jag svarar er båda.

Så här är – Brutal Brewing är ett dotterbolag till Spendrups och har ett stort fokus på en internationell marknad i länder som t ex UK och Australien. Brutal Brewings uttryck är engelskt/amerikanskt i språk och design. Vi har inte resurser att spegla texterna och det i kombination med att vi  får duktigt mycket förfrågningar om Brutal Brewings produkter från andra länder så är engelskan ”bolagsspråk”.

Alla produkter vi lanserar kommer sig ur amerikanskt eller engelskt uttryck som t ex Hale to Nothing, Beervana, Pistonhead och Sir Taste a Lot bara för att nämna några. (Sir Taste a Lot är en torrhumlad 3,5 som enligt mitt förmenande är en av marknadens bästa och värd att pröva).

Om den tyska traditionen – Spendrups anställer endast bryggmästare från två specifika bryggaruniversitet i Tyskland och det är en självklarhet tillsammans med tillämpning av de tyska renhetslagarna. Eftersom det är självklart är det inte det första Brutal Brewing berättar om.

Alla Brutal Brewings produkter går att finna med svensk text på www.spendrups.se och för våra internationella partners/intressenter är det www.brutalbrewing.com som gäller.

Tack för att ni tog er tid att kontakta oss.

Bästa hälsningar/ Best regards
Lars Kassel
Brutal Brewing
Postal address: Box 3006 143 03 Vårby


From: harald henrysson
Sent: den 11 mars 2013 3:56
To: 'info@brutalbrewing.com'
Subject: Brutal Brewing - rekord i töntighet

Efter att ha tagit del av Lars Fredrikssons mejl till er nedan studerade jag er hemsida. Fast det verkar otroligt, tycks den med tanke på hänvisningarna till Systembolaget vara riktad till svenska kunder. Jag delar helt hans reaktion och deltar i den köpbojkott av Spendrups han föreslår – det finns gott om alternativ. Skulle ni eventuellt lägga ut en motsvarande svensk hemsida, och meddelar mig, ska jag ompröva min inställning.

Harald Henrysson
Säter