Sprakforsvaret
   

Brevväxling med Peter Englund


Skickat: den 12 mars 2009 16:50
Till: 'Peter Englund'
Ämne: SV: PS. Glömde...

Hej igen!


Tack för dina båda svar.


Jag är fullt medveten om att du tillträder som ständig sekreterare först den 1 juni men genom att kontakta dig istället för avgående ständige sekreteraren ville jag ligga steget före. Det är nu min och Nätverket Språkförsvarets starka förhoppning (och förväntan) att du fortsätter ditt arbete i samma anda som du grundlade vid nedan nämnda tal.


Ingen annan än vi svensktalande kan och kommer att försvara det svenska språket ställning, det är därför trevligt att läsa att ni uppskattar vårt arbete.
Språkförsvaret verkar genom opinionsbildning och genom att bedriva språklig debatt. Utan verkligt stöd från tunga institutioner blir vårt arbete dock mycket svårare.


En konsekvent hållning från Akademiens sida betyder självfallet oerhört mycket för svenskans framtida ställning.


Mvh
Per-Owe Albinsson

Nätverket Språkförsvaret
www.sprakforsvaret.se


PS! Valet av Lotta Lotass som ny ledamot på stol nummer 1 lovar gott inför framtiden. En ung och tungt meriterad person - tillika kvinna. Således ett korrekt val både avseende meriter, ålder och kön. Förhoppningsvis utgörs nästa korrekta val av en finlandssvensk(a). DS!


Från: Peter Englund
Skickat: den 12 mars 2009 09:04
Till: perowe.albinsson@sprakforsvaret.se
Ämne: PS. Glömde...


...att säga att jag och Akademiens andra ledamöter uppskattar er strävan att värja svenskan från engelskans infiltration - ett tema jag för övrigt själv tog upp i mitt direktörstal den 20 december 2008. DS

Per-Owe!
 
Tror att du tillskrivit mig i tron att jag är den nye ständige sekreteraren. Det blir jag dock först den 1 juni. 


Dock har jag tacksamt noterat dina argument, och delar verkligen din åsikt om att de svensktalande i Finland är en stor och viktig faktor i värnet om vårt gemensamma språk.


Så mycket mer varken kan jag eller vill jag säga. Som vanlig ledamot har jag (enligt stadgarna) att vakta min tunga i offentliga sammanhang, inte minst i frågor som gäller inval av nya ledamöter.


Med de bästa hälsningar
Peter Englund