Sprakforsvaret
   

Brevväxling med SSM Fastigheter om "Tell Us Tower" 20/10 2006

De : Cecilia Rydbeck [mailto:[email protected]]

Envoyé : vendredi, 20. octobre 2006 15:21

À : '[email protected]'

Objet : RE: Tell Us Tower!

Hej!

Du svarade bara på en del av frågan: bor vi i Sverige (eller inte jag, förstås...) och har vi svenska som språk? Är absolut övertygad om att bland de nästan 4 000 namnförslagen så kom det nog in mycket bra sådana även på svenska!! Eller kanske villkoret för att få delta var att man föreslog ett engelskt namn? För att det skulle vara lättare att förstå??

Projektet som sådant känner jag inte till något om eller i alla fall bara väldigt litet, så det ska jag naturligtvis inte yttra mig om. Men det blir säkert bra!

Trevlig helg!

Cecilia

39A, Route de Frontenex

CH-1207 Genève


De : SSM Bygg & Fastighets AB [mailto:[email protected]]

Envoyé : vendredi, 20. octobre 2006 16:16

À : 'Cecilia Rydbeck'

Objet : SV: Tell Us Tower!

Cecilia,

Tack för dina synpunkter. Motiveringen till det vinnande förslaget lyder så här:

Tell Us Tower har - som namnet antyder – ’a lot to tell’: Tell Us Tower är Sveriges högsta skyskrapa, som stolt placerar Stockholm på den arkitektoniska Europakartan. Namnet ’Tell Us Tower’ bär en klang från sitt geografisk läge - Telefonplan. Med sin förankring i både historia och framtid är ’Tell Us Tower’ en given vinnare.

Att projektet engagerar Stockholmarna är det inget tvivel om. Det har kommit in nästan 4000 namnförslag och över 11000 inlägg har gjorts på vår hemsida. Men tyvärr är det en omöjlighet att tillfredsställa allas åsikter. Vi på SSM känner oss nöjda med juryns jobb och ser fram emot fortsättningen av projektet.

Med vänliga hälsningar,

SSM Bygg & Fastighets AB

Scheelegatan 24

112 28 Stockholm


De : Cecilia Rydbeck [mailto:[email protected]]

Envoyé : vendredi, 20. octobre 2006 09:04

À : '[email protected]'

Objet : Tell Us Tower!

Hej!

Har blivit informerad om att ni har haft en tävling för att ge namn åt er nya byggnad på Telefonplan och att det är det ovannämnda som har vunnit!? Förlåt att jag frågar: för det första är vi väl fortfarande i Sverige och i Sverige är, trots allt, svenska fortfarande huvudspråket (även om det tyvärr inte är officiellt språk, men det är ju en annan sak...) ?!!! och för det andra: ska det var någon ordlek med telefon? Eller vad i all världen betyder det? Det är nästan lika onödigt och dumt som Turning Torso i Malmö, skulle jag vilja hävda!

Fanns det verkligen inga svenska namn att välja på?

Med vänlig hälsning

Cecilia Rydbeck

P.S. Jag är konferenstolk och arbetar med svenska och engelska (och ett antal andra språk) dagligen, bl a vid EU-institutionerna. Att jag bor i Genève ser ni av adressen nedan...

39A, Route de Frontenex

CH-1207 Genève